2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Illegális szemétlerakók jelzik a közszolgáltatás hiányát

Mondta szerdai, lyukói sajtótájékoztatóján Szemes István, a városüzemeltetési bizottság jobbikos tagja és Révész Péter önkormányzati képviselő azok után, hogy a MiReHuKöz szerint Miskolcon még Lyukóvölgyben is tökéletesen működik a szemétszállítás.
A Jobbik politikusai továbbra is állítják, Miskolc önkormányzata nem tud megfelelni annak a a kormányrendeletnek, amely előírja, hogy januártól a közszolgáltatónak háztól kell elszállítania a normál mellett a szelektíven gyűjtött hulladékot is. Közölték: az illegális szemétlerakók többnyire azért keletkeznek, mert egyes lakók nem rendelkeznek szemétszállítási szerződéssel, vagy nem kötelezik őket a háztartásban élők számához igazodó hulladéktároló edény bérlésére.

Szemes István szerint számtalan olyan család él Lyukóvölgyben lakcímkártyával, akik a többszöri hatósági ellenőrzés ellenére sem rendelkeznek a kötelező közszolgáltatási szerződéssel, de van olyan is, aki maga jelentkezett a szemétszállító cégnél, hogy kössenek vele szerződést, erre azonban az önkormányzati vállalat nem volt hajlandó. A sajtótájékoztatón megjelent egy helyi lakos is, aki saját példájával erősítette meg az elhangzottakat, sérelmezve, hogy a város semmibe veszi a tiszta környezethez való  alapjogát, amikor nem hajlandóak számára biztosítani nemhogy a szelektív, de a normál hulladék elszállítását sem, noha annak díját megfizetné.

Szemes István szerint ez is bizonyítja, hogy a közszolgáltató szándékosan megtéveszti a lakosságot, amikor közleményben adja hírül, hogy Miskolcon kiválóan működik a hulladékszállítás.

A Jobbik politikusai ismét arra kérték Demeter Ervin kormánymegbízottat, hogy személyesen győződjön meg a kialakult helyzetről, és indítsa meg az önkormányzat ellen a törvényességi eljárást. A város kommunikációs cégét pedig felszólították a kiegyensúlyozott, és a valóságnak megfelelő tájékoztatásra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek