2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Rogán nem csak ingatlanban, hanem letelepedési kötvényben is utazik?

Sajtóinformációk szerint offshore hátterű magáncégek lehetnek a letelepedési államkötvény nyertesei. Az Országgyűlés Rogán Antal vezette Gazdasági bizottságának korábbi döntése nyomán az állam bevételeit pályáztatás nélkül kiválasztott közvetítőcégek fölözhetik le. A napi.hu szerint a Kínában közvetítő Hungary State Special Debt Fund csak 2014-ben több, mint 18 milliárd forint bevételre tehetett szert a letelepedési kötvényekből.
Rogán Antal alig indokolható intézkedése a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban sok kérdést vethetnek fel, különösen a belvárosi ingatlanbotrány árnyékában. A homályos tulajdonosi hátterű offshore cégek pályázat nélküli beszervezése a letelepedési-bizniszbe aggasztó, hiszen a magyar letelepedési kötvény garantálja a szabad mozgást az Európai Unióban a Kínai Népköztársaságból érkezőknek, ráadásul a haszon nagy része nem a magyar államot illeti meg.

Felszólítjuk Rogán Antalt, hogy számoljon be a nyilvánosságnak arról, hogy mivel indokolható az offshore cégek pályázat nélküli beszervezése az üzletbe, továbbá, hogy miért állt érdekében a homályos tulajdoni hátterű offshore cég helyzetbe hozása a letelepedési kötvény értékesítésében? A DK szerint a jelenlegi szabályozás elfogadhatatlan, hiszen az államot bevételektől fosztja meg, miközben ismeretlen magánzsebeket gyarapít.

Ezért ennek a gyakorlatnak haladéktalanul véget kell vetni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek