2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az ellenzék egységesen követeli a devizahitelesek megmentését a kormánytól

DK: A kormány mentse a devizahiteleseket
A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a forint mai brutális gyengülése miatt felelősség terheli az Orbán-kormányt is, mert ide vezetett az általa folytatott felelőtlen gazdaságpolitika. Lehet, hogy a mai árfolyamgyengülés csak átmeneti állapot, de devizahitelesek százezreit teheti tönkre a jövő hónapban nekik postázandó törlesztőrészlet.

A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat a bankokkal és a devizahitelesek képviselőivel, hogyan lehet csillapítani a mostani forintgyengülés okozta károkat.

Jobbik:A kormányzat védje meg azokat is, akik nem tudják forintra váltani devizahitelüket!

A kormányzat védje meg azokat is, akik nem tudják forintra váltani devizahitelüket!

A Jobbik számára az a legfontosabb, hogy a devizahitel-károsultak érdekeit szem előtt tartva úgy avatkozzanak be, hogy egyetlen devizahiteles se járjon rosszabbul a hazánkon kívül kialakult hatások miatt. A jelenlegi árfolyam-ingadozás leginkább az autó- és szabad felhasználású devizahitellel rendelkezőket érintheti károsan, a kormányzat pedig messze nem tesz meg mindent az ő megsegítésük érdekében. A begyűrűző hatások nemcsak a hiteleseket, hanem az egész magyar gazdaságot is érintik.

A Jobbik ezért az összes devizahitel felvételkori árfolyamon történő forintosítását látja csak egyedüli megoldásként. Így megszűnne végre az a helyzet, hogy a magyar emberek egy részén segít a kormányzat, másokon viszont nem, továbbá ezzel a lépéssel ki lehetne iktatni az összes káros pénzpiaci hatá st és banki rablótechnikát.
Továbbra is azt követeljük a kormánytól, hogy tegye végre félre a sunyi paktumpolitikát, és az emberek érdekeit szem előtt tartva mentesítse a devizahiteleseket ettől a több ezer milliárd forintos indokolatlan tehertől.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek