2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lesz-e Miskolcon menekülttábor?

Ezt kérdezte szerdai sajtótájékoztatóján Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselője, hivatkozva arra a belügyminisztériumi körlevélre, amely az önkormányzatokat menekülttábor létrehozására alkalmas terület felajánlására kéri.
Mint mondta, Brüsszelben korábban már többször elhangzott: kvóta alapján próbálnák az Unió új tagállamaira kényszeríteni a menekülttáborok építését. Bár a napokban a kormányzati reklámpropaganda majdhogynem jobbikos nyilatkozatokat fogalmazott meg a bevándorlás kérdésében, közben a Belügyminisztérium egy kormányhatározatra való hivatkozással számos önkormányzat felé küldött körlevelet arról, hogy ötezer négyzetméteres beépíthető vagy beépített területét térítésmentesen bocsássa a kormányzat rendelkezésére, menekülttábor céljára. Kérdezzük a város vezetését: érkezett-e ilyen jellegű megkeresés a Belügyminisztérium részéről?

A Jobbik határozottan ellenzi bármilyen idegenrendészeti bázis telepítését mind Miskolcon, mind a környező településeken. Badány szerint a választási kampányfogásként meghirdetett „nyomortelep felszámolási program” leállításával és a törvényszegők elleni határozott fellépés elmulasztásával a városvezetés így is eltűri a szociokulturálisan kiilleszkedett néprétegek bűnözési hajlamát. Ezzel szemben a Jobbik otthon- és munkahelyteremtő programja által kívánja erősíteni Miskolc lakosságmegtartó erejét, véget vetve ezáltal a város szociális ellátórendszerére ráakaszkodó mélyigénytelen tömegek ellenőrizetlen bevándorlásának.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek