2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: A kormány kárpótolja az összes trafikost!

Az Emberi Jogok Európai Bírósága tegnap kimondta, hogy a kormány megsértette a magántulajdont megillető védelmet. Most már nemzetközi dokumentum bizonyítja, amit a DK már az eset megtörténtekor mondott: az Orbán-kormány a magántulajdon ellen követett el gátlástalan támadást, amikor kárpótlás és fellebbezési lehetőség nélkül vette el a trafikosok megélhetését.

Mint ismert, az Emberi Jogok Európai Bírósága nem kötelezi arra a kormányt, hogy az összes trafikost kártalanítsa, ráadásul azok, akik eddig nem pereltek, már nem is rendelkeznek ezzel a lehetőséggel, hiszen ezt a döntést követő 6 hónapon belül kellett volna megtenniük. A Demokratikus Koalíció szerint azonban minden megélhetését elvesztett trafikost megillet a kárpótlás, hiszen ugyanúgy megsértette a magántulajdonukat az Orbán-kormány.

A DK felszólítja a kormányt, hogy ne bújjon a jogszabályok mögé, hanem kárpótolja az összes megélhetését elvesztett trafikost!

A DK továbbá az ítélet következtében elvárja a kormánytól, hogy állítsa vissza a dohány-kiskereskedelem szabályozását az eredeti állapotába, ne kösse koncessziós joghoz a dohánytermékek forgalmazását.

A DK szerint Lázár János, aki a rá ruházott hatalommal, a magyar kormány képviseletében megsértette egy magyar állampolgár magántulajdonát, nem maradhat a hivatalában. A Demokratikus Koalíció felszólítja Lázár Jánost, hogy nyújtsa be azonnali lemondását!

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek