2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egy lány ismét interaktív

A rendkívül sikeres Egy lány belép a bárba már jól ismert, Helena S. Paige álnév mögött megbújó szerzőtriójának legújabb könyve az Egy lány beállít az esküvőre, mely hasonló kalandokkal kecsegteti az olvasókat, mint elődje: ők formálják a saját történetüket. Ne emelje le ezt a könyvet a könyvesbolt polcáról, ha összetett cselekményre vágyik, viszont igen, ha szeretné szabadjára engedni a fantáziáját, nem szeretné elveszíteni a történet fonalát (ugyanis nem is lehet), és sokszor csak egy rövid, tíz perces olvasásra van alkalma a buszon vagy metrón.

Az olvasók mindig választhatnak egyet a felkínálkozó lehetőségek közül, és pár nap múlva újragondolva, lehet, hogy egy másikat lesz majd kedvük kipróbálni.

Az „Egy lány beállít az esküvőre” célja, hogy szórakoztasson, és ezt bátran állíthatom, hogy eléri. Ebben a könyvben csupán akkor fog bárki csalódni, ha olyan elvárásokat támaszt felé, melynek az írás műfajilag képtelen lesz megfelelni. Aki még nem olvasott ehhez hasonló interaktív regényeket, azt nagy valószínűséggel elkápráztatja majd e műfaj szokatlansága és játékossága, a műfaj rutinos olvasói pedig, azokat az izgalmakat kapják, amire számítanak. A regény karakterei nem aprólékosan kidolgozottak, és az egyes jelenetek után sokszor várna a felcsigázott olvasó folytatást, amire sajnos nincs lehetőség, hiszen a sok különböző választás a hozzájuk tartozó folytatással, nagyon szerteágazna.

A Helen Moffettből, Sarah Lotzból és Paige Nickből álló íróhármas könyve lehetőséget ad olvasóiknak, hogy azok beteljesítsék a legvadabb vágyaikat, mindenféle következmény nélkül. Az olvasó ezúttal a barátnője esküvőjén találja magát, ahogy számtalan kalandlehetőség kínálkozik számára; természetesen ezek szexuális kalandok, hiszen egy felnőtteknek íródott erotikus interaktív regényről beszélünk.

Persze mindezt azért a helyén kell kezelni, az interaktív könyveknek azért megvannak a maguk erős korlátai. Ezzel azonban együtt lehet élni, a szerzők ráadásul néha jobban éltek a kötött határokkal, mint elsőre, szóval, ha nem vagyunk mindenáron szőrszálhasogatók, ezek nem fognak zavarni minket. És más sem, hisz kezünkben a döntés.

Az Egy lány beállít az esküvőre kiváló olvasmány borús napokra, és megfelelő recept rosszkedvre, fásultságra. A három írónő alkotói sokszínűsége, élettapasztalata és szakmai sokoldalúsága varázslatosan egyesül e könyvben, és így talán nem véletlen, hogy az olvasók szomorúak lesznek, amikor véget ér e különleges kötetlen kaland. Ez egy könnyed és felüdítő olvasmány, mely bárkit felráz a szürke hétköznapokban (legalábbis azt, aki kizárólag szórakozni akar, gondolkodni nem nagyon – legfeljebb saját magán kicsit), és még ha rövid időre is, de biztosan kiszakítja néhány boldog órára a stresszes valóságból.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek