2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolcot sújtó újabb kormányzati sarc!

Bár korábban igyekeztek elhallgatni, s az első kormányrendeletben sem szerepelt, mára azonban világossá vált: a kormány megsarcolja az M30-on Miskolcot elkerülni akaró autósokat is. Ezentúl vagy fizetnek, vagy az amúgy is sokszor elviselhetetlen belvárosi forgalmat növelik majd.

„2015. január 1-től mindössze az alábbi útszakaszokat lehet díjmentesen használni:
M31-es autópálya teljes szakasza
M0 autóút alábbi szakaszai:
1. sz. főút és az M5 autópálya közötti szakasz
M4 autóút (4. sz. főút) és M3 közötti szakasz
Megyeri híd (11. sz. főút és a 2. sz. főút közötti szakasz)
Az M0 további részei valamint a körgyűrűn belül a gyorsforgalmi utak ki és bevezető szakaszai mellett az eddig díjmentesen használható városi elkerülők, és autóutak is elvesztik díjmentességüket és az új szabályozás hatálybalépésével kizárólag matrica használat mellett van mód jogszerűen igénybe venni.”
Bár az eredeti tervekben nem szerepelt, a nemzetiutdij.hu-n közzétett térkép szerint is fizetőssé válik a miskolci elkerülő. Az az elkerülő, amelyet a szocialista kormányzat építtetett az adófizetők pénzéből, s amelyet 2004 óta ingyen használhattak az átutazók mellett a miskolciak, s a környező települések autósai is.
Egészen mostanáig.
Az MSZP miskolci szervezete az újabb vérlázító intézkedés ellen már december elején tiltakozott. Akkor elmondtuk, elfogadhatatlan lenne a miskolciak, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élők számára, ha a kormányzat fizetőssé tenné a Miskolcot elkerülő utat. Dr. Varga László miskolci országgyűlési képviselő december 22-én azt javasolta a megyei fideszes országgyűlési képviselőknek, köztük Csöbör Katalinnak, hogy hagyják figyelmen kívül a központi pártutasítást, s vegyenek részt az útdíjjal kapcsolatos december 23-i rendkívüli parlamenti ülésen. Erre nem voltak hajlandók, Csöbör Katalin sem, útdíj-vita így nem lett. Egy elfogadhatatlan miniszteri rendelet azonban született december 30-án, mely szerint már január elsejétől fizetnie kell az újabb sarcot a Miskolcot elkerülő autósoknak is, a megfelelő tájékoztatásra pedig egy nap maradt, Szilveszter napja.  
Ismét bebizonyosodott: a Fideszt nem érdeklik a miskolciak. A Fideszt nem érdeklik az emberek. A Fideszt csak a saját klientúrája és annak kiszolgálása érdekli. Sunyi módon, vita, társadalmi egyeztetés nélkül hozzák meg az embereket sújtó döntéseiket. Az MSZP akkor is küzdeni fog a miskolciakért, akkor is küzdeni fog a tisztességes Magyarországért, így továbbra is küzdeni fog az újabb útdíj sarc bevezetése ellen!

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek