2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kifordítva bolondulásig

Einstein óta tudjuk, hogy minden relatív, de a pszichológia is eljutott már arra a következtetésre, hogy ugyanazt a valóságot bizony mindenki másként éli meg. A Szeretni bolondulásighoz Jessica Park kiegészítésként megírta a Titkolni bolondulásigot. Az első rész tartalma tömören, velősen összefoglalható a következőképp: egy egyetemista lány beköltözik édesanyja régi barátjának családjához. Persze, ebben semmi érdekes sincs, s egy könyvet sem lehet megtölteni – látszatra.

Mert az írón bizony sok múlik, mit hoz ki az adott sztoriból, és Jessica Parknak bizony helyenként rendesen elszabadult a fantáziája. Eredményül pedig egy élvezhető történetet kaptunk, amelyen itt-ott meglepően csavart egyet az írónő. S most még teljesebb képet kaphatunk egy másik szereplő szemüvegén keresztül.

Az első kötetben a főszereplő Julie Seagle szemszögéből követhetjük végig az eseményeket, illetve ismerhetjük meg a bostoni befogadó Watkins családot. Annak minden szépségével és hibájával együtt: ugyanis Julie-nak sikerül beleesnie a csak fotóról látott legidősebb fiúba, Finnbe, a családtagokkal pedig nehezen találja meg a közös hangot, akik mindegyikének megvan a maga furcsasága; na és persze a háttérben meglapuló titok, s az abból adódó bonyodalom sem maradhat el.

A Titkolni bolondulásig ezután a középső testvér, Matt fejébe kalauzolja el az olvasót. Julie iránt növekvő érdeklődésével, vonzalmával pedig fel is áll a szerelmi háromszög: az ideiglenes lánytestvér és Finn elvannak egymással, Matt meg próbálja megszerezni szíve hölgyét. Egy bökkenő van csupán: szociális képességeit, készségeit közel sem műveli olyan magas szinten, mint a matematikát és a fizikát.

Na de mindenkiben rejlenek szerethető tulajdonságok is, és ez Mattre is gaz – pláne azok után, hogy az ő szemszögéből is megismerjük az eseményeket, s jobban a történtek mögé látunk. A regény elején teszünk egy kis időutazást: kirajzolódik Matt és Finn testvéri kapcsolata, ami még jobban árnyalja, mélyíti a sztorit. Ugyanis jól nyomon követhető Matt személyiségfejlődése a tragikus esemény hatására, és értékes szerepe, áldozatvállalása szülei és húga érdekében. Mindezek tükrében pedig máris egészen más színben tűnik fel Matt az első részben a róla nyert ismeretek után, s a Julieval szembeni furábbnál furább viselkedése is értelmet nyer.

A Titkolni bolondulásig hiánypótló darabja a sorozatnak, hiszen más aspektusból nyerhetünk rálátást a Szeretni boldondulásigban megismert felállásra és szereplőkre. A történet nagyon emberi és humoros, a karakterek könnyen megkedvelhetőek, s nem lehet őket nem szeretni. Több nem is kell egy laza és üdítő kikapcsolódáshoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek