2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik: „Magyarország jövője a béke!”

Az Országgyűlés jelen dokumentumával kinyilvánítja, hogy Magyarország békéje, a magyar állampolgárok biztonsága és szabadsága, az emberi élet védelme, az ország javainak épsége, minden felelős politikai erő számára elsődleges, megkérdőjelezhetetlen alapérték és cél. Az Országgyűlés vállalja, hogy munkáját, különös tekintettel a kül- és biztonságpolitikai döntésekre, ennek szellemében végzi.
Egyetértve a világ vallási vezetőinek intelmeivel, összhangban az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával, vállalva az Egyesült Nemzetek Alapokmányában lefektetett célokat, jelen dokumentumban hitet teszünk a béke, a szabadság és az emberi élet védelme mellett.

Ugyanakkor kinyilvánítjuk, hogy nincs olyan nemzetközi szerződés, amely Magyarországot háborús szerepvállalásra kényszeríthetné, nincs az a kötelezettség, amely emberéleteket kívánhatna sokat szenvedett nemzetünktől. Magyarország minden nemzetközi szerződésben vállalt kötelezettsége alapján kijelenti, hogy kizárólag a béke mellett kötelezi el magát és annak védelmét diplomáciai síkon gyakorolja.

A béke, minden nemzet, minden társadalom alapvető igénye. A háború, a hiábavaló értelmetlen mészárlás pedig sosem elkerülhetetlen. Akik ma úgy gondolkodnak, hogy egy fegyveres konfliktus megfékezése újabb háborúval lehetséges, azok az emberiség katasztrófáját idézik elő. Egy átalakuló, vagy megbomlott világ- és társadalmi rend fegyverekkel nem állítható vissza.

Szomorú tény, hogy a háborúk okozta pusztítás, az értelmetlen vérontás mára nem csak távoli országokról szóló híradások Magyarországon, hanem véres valóság, amely itt zajlik Kelet-Európában, hazánk szomszédságában, magyar áldozatokat is követelve. Ezen konfliktus eszkalálódásának megakadályozása érdekében, a békére és a semlegességre törekszünk. Minden lehetséges diplomáciai eszközzel fellépünk a további vérontások elkerüléséért, de jelen nyilatkozatunkkal kijelentjük, hogy Magyarország egyik érintett fél oldalán sem kíván részt venni semmiféle fegyveres konfliktusban.

Hitünk, értékeink és a szabadságról vallott közös alapvetésünkből kiindulva kijelentjük, hogy a diplomácia segítségével mindent megteszünk mások békéjének helyreállításáért és humanitárius segítséget nyújtunk az arra rászorulóknak.

Történelmünk során, számos alkalommal súlyos árat fizettünk már a háborús konfliktusokba sodró felelőtlen politikai magatartások miatt. Ezért felelősséget vállalva a jelen- és a jövő generációinak védelméért, népünk gyarapodását és boldogulását szem előtt tartva, a múltban elkövetett hibáinkból okulva kinyilvánítjuk: Magyarország jövőjének egyetlen lehetséges útja a béke, a nagyhatalmi konfliktusoktól tartózkodó, semlegességre törekvő politika.

Jelen nyilatkozatunkkal példát kívánunk mutatni Európa népeinek, és arra biztatjuk őket, hogy válasszák a béke útját és ne engedjenek az olyan politikai befolyásoknak, amelyek háborúba, pusztulásba taszíthatják népeinket.

A Jobbik országgyűlési frakciója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek