2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hűtlen kezelés – a DK feljelentést tesz a Széchenyi Bank botránya kapcsán

A kormány átvilágította a Széchenyi Bankot, megállapította, hogy törvénytelenül működik a pénzintézet, ám mégis 3 milliárd forint közpénzzel támogatta a működését. A kormány tehát egy törvénysértőre bízta az állami vagyont és most úgy tesz, mintha nem tudott volna róla.

A DK az ügyben a parlamenti Gazdasági Bizottság azonnali összehívását és a pénzügyminiszter meghallgatását kezdeményezi, valamint levélben fordul a gazdasági miniszterhez, és kikéri a hivatkozott átvilágítási anyagot. Arra keressük a választ, hogy miért öntött a kormány 3 milliárd forint közpénzt egy törvénytelenül működő bankba? Ki döntött erről és milyen tanulmányok alapján? Kik ennek az ügynek a felelősei? Mit tudott a dologról Matolcsy György, Varga Mihály és Orbán Viktor? Ki fog elszámolni az eltűnt 3 milliárd forinttal, és ki adja vissza ezt a pénzt a jóhiszemű polgároknak?

A DK továbbá feljelentést tesz hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy haladéktalanul indítson alapos vizsgálatot, és ez egyszer ne a fideszes bűnösöket mentse, hanem a magyar emberek érdekeit képviselje.

Kerék-Bárczy Szabolcs
a DK elnökségének tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek