2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nem változnak a jogi trendek

Nem változnak a jogi trendek: Továbbra is ingatlan- és családjogi ügyekben keresnek a leggyakrabban ügyvédet
Az előző évekhez hasonlóan idén is ingatlan- és családjogi ügyekben kezdeményezték a legtöbb ügyvédkeresést – derült ki hazánk leglátogatottabb ügyvédkeresést támogató portálja, az Ügyvédbróker.hu adataiból. A felmérésben a 2014-es év et vizsgálták és vetették össze az előző évek adataival.

Az Ügyvédbróker.hu független ügyvédkereső és ajánlat közvetítő portál indulása óta eltelt hat évben összesen közel 20 000 ügyvédkeresést továbbított. A beérkezett adatok és az éves ajánlatkérések alapján 2014-ben a legtöbb megkeresés ingatlanügyekben (ingatlan adás-vétel, ingatlan bérlet, építkezés, ingatlanárverés stb.) érkezett:
„Bár az év második felétől valamelyest visszaesett a kategóriában érkezett ügyvédkeresések száma, összességében így is az ingatlanügyek dominálták. Az összes keresést tekintve, az ügyek 22,7%-át alkotta e jogterület, ez az érték majdnem 3%-os emelkedést mutatott a tavalyi évhez képest.” – nyilatkozta az Ügyvédbróker.hu munkatársa, Kovács Ádám.
A felmérés szerint az ingatlanügyekkel szinte megegyező számban kértek ügyvédi segítséget családjogi ügyekben is:
„Ez a szám a 2013-as évhez képest valamelyest csökkent, a családjogi ügyek az összes megkeresés 20,8%-át tette ki, ez az érték tavaly 21,2% volt. Adataink szerint az említett két területet ügyvédkeresések számában szorosan követik a pénzügyi ügyek (18%), valamint egy kis lemaradásban a büntető- (11%) és munkaügyek (10%).” – tette hozzá Kovács Ádám.
Az Ügyvédbróker.hu kimutatása szerint ma Magyarországon a legkevesebbszer balesetekkel és szerzői joggal kapcsolatos ügyekben keresnek ügyvédet.

Ügyek megoszlása 2014-ben az Ügyvédbróker.hu adatai alapján:

Vállalkozás; 8,69%
Ingatlan; 22,67%
Baleset; 3,75%
Büntető jog; 11,02%
Család; 20,76%
Munka; 10,07%
Szerzői Jog; 0,69%
Személyi Jog; 4,41%
Pénzügyek; 18,00%

„Az ügyek megoszlását tekintve azt tapasztaljuk, hogy az 1-2 százalékos eltérésektől eltekintve, arányaiban nincs változás az 2013-as és azt megelőző évekhez képest.” – emelte ki Kovács Ádám.
Az Ügyvédbróker.hu az online ügyvédkeresések területi megoszlását is vizsgálta: az eszközt leginkább a fővárosban használják, a mérések szerint az összes keresés 45%-ában kerestek budapesti ügyvédet.
Az Ügyvédbróker.hu-ról:
Az Ügyvédbróker.hu Magyarország első független ügyvédkereső és közvetítő internetes portálja. Küldetése, hogy segítséget nyújtson a megfelelő ügyvéd gyors és könnyű keresésében és kiválasztásában, ezzel hozzájárulva a jogi kultúra fejlődéséhez Magyarországon. Mérlegén közel 20 ezer jogeset, közel ugyanennyi megbízó és több mint 48 ezer ügyvéd által adott ajánlat szerepel. www.ugyvedbroker.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek