2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Kormánytagok cégei ne indulhassanak állami pályázatokon!

Sajtóhírek szerint L. Simon László cége 63 millió forintos állami támogatást kapott a 2010-es kormányváltás óta. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára korábban azzal próbálta védeni a rekordsebességgel gazdagodó fideszes társait, hogy: „Nincs azzal gond, ha vagyonosak a politikusok, mert így arra tudják fordítani az idejüket, hogy a közjót szolgálják.” A 63 millió forint állami támogatás összegét L. Simon az átlagfizetéséből 22 év alatt tudta volna csak megkeresni a sajtó számításai szerint.

Ma is bővült azon fideszes luxuspolitikusok köre, akik közpénzből vagyonosodtak meg a korrupt kormány tagjaiként. L. Simon szerint bizonyára az ő gazdagodása is ,,mindannyiunk örömét fogja szolgálni” – ahogy Orbán Viktor várba költözésével kapcsolatban fogalmazott – annyi azonban bizonyos, hogy ez is sokba kerül az adófizetőknek.

A Demokratikus Koalíció a korrupció melegágyának tartja, hogy fideszes politikusok és hozzátartozóik nyerhetnek el súlyos állami pénzeket a pályázatokon. A DK azt követeli, hogy a Fidesz hozza vissza a pályázati eljárásokban azokat az összeférhetetlenségi szabályokat, melyeket korábban a Gyurcsány-kormány alkalmazott azért, hogy kormánytagok ne gazdagodhassanak közpénzből, és amelyeket pont a Fidesz törölt el 2010-es hatalomra kerülése után, egyik első intézkedéseként. Ha Orbán Viktor és kormánya ezt nem támogatja, akkor a korrupciót támogatja.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek