2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Az egészségügy kérdései - kamarai szempontból

Az egészségügy kérdései – kamarai szempontból

Az egészségügy kérdései - kamarai szempontból„Az egészségügy kérdései kamarai szempontból” – címmel rendezett tanácskozást a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete. A rendezvényen az egészségügy változásainak régiónkra gyakorolt hatásairól cseréltek eszmét a szakemberek.

 

Dr. Éger István/balról/ és Dr. Rácz Sándor/jobbról/

Dr. Csiba Gábor a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója a fekvő betegellátásról, Dr. Kriza Ákos a Vasutegészségügyi KHT ügyvezető igazgatója a járóbetegellátás és Dr. Kiss Bertalan a B.-A.-Z. Megyei Területi Szervezet alelnöke, háziorvos az alapellátás helyzetéről,gondjairól tartott előadást. – A magyar egészségügy folyamatos munkáját napjainkban számos olyan körülmény befolyásolja, mely megnehezíti annak mindennapjait. Elég, ha a betegellátás szervezeti struktúrájának átalakítására, a struktúra működtetésének nehézségeire, az átélt gazdasági válság egészségügyre gyakorolt hatásaira gondolunk. Ezen hatások megyénket, illetve régiónkat is érintik. Tragikus a helyzet a humánerőforrás kérdésében is, mert egyrészt vannak szakmák ahol az orvosok átlagéletkora 54-56 év, másrészt  az elmúlt évben már előfordult, hogy a négy egyetemen végzett hallgatók kevesebben voltak, mint amennyi orvos elhagyta az országot.Mindezeknek káros következményeit kivédeni az egészségügy átalakítását a betegellátás érdekében leghasznosabban véghez vinni csak a lehető legnagyobb konszenzussal lehetséges.- mondta Dr. Rácz Sándor a területi szervezet elnöke a sajtótájékoztatón.

 

Dr. Éger István az országos kamara elnöke pedig így fogalmazott:-Nincs egészségpolitikája az országnak, egészségügypolitika mégcsak felfedezhető itt-ott, de bizony abban sem sok köszönet volt az elmúlt időszakban. Ha a következő években nem az ember- és egészségközpontú ellátásra fókuszálunk, s nem hozunk olyan döntéseket amelyek átívelnek politikai ciklusokon, akkor még nagyobb gondokkal kell majd megküzdenünk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek