2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MSZP: Képviselői sajtótájékoztató kell az útjavításhoz

Sürgős gyorsasággal javítani kezdték csütörtökön reggel a miskolci Ferenczy Sándor utca aszfaltját, alighanem annak köszönhetően, hogy Bartha György szocialista önkormányzati képviselő éppen a munkálatok elmaradása miatt hirdetett csütörtökre sajtótájékoztatót. Azt viszont ennek ellenére is megtartotta, s noha a munka láthatóan csak alibimunka volt, örömmel konstatálta, hogy valami legalább elkezdődött. Kijelentette, reméli, nemcsak a sajtótájékoztató idején serénykednek majd az utcában a munkások, s azt is, hogy a gödrök tetejére nemcsak földet hengerelnek, azt le is aszfaltozzák majd. Közölte, a jövő héten más utcákban is sajtótájékoztatót tart, hátha így oda is kivezénylik a munkagépeket és a dolgozókat.

Bartha elmondta: a környéken több utcában is befejeződött idén augusztusban a szennyvízvezeték építése. Azóta viszont a felbontott utakat nem tették rendbe. A Ferenczy utca esetében ez azért különösen problémás, mert az a Tokaji Ferenc utcába torkollik, ahol viszont már városi busz, a 9-es is jár. Ő maga hónapok óta folyamatosan teszi szóvá a problémát a hivatal városüzemeltetési osztályán, a Miskolci Városfejlesztési Kft.-nél, követelve, hogy kezdjék már el végre a helyreállítást.

„Mindez azonban eddig nem vezetett eredményre, holott a nyár végi, kora őszi hónapokban sokkal egyszerűbb lett volna elvégezni a munkálatokat, mint most, ősz végén, tél elején. Ha viszont csak egy sajtótájékoztatón múlik az előrelépés, akkor már most bejelentem, hogy a jövő héten a Pálma, a Szervezet, a Boldog és a Hegyes utcákba hívom a sajtó képviselőit” – reagált a képviselő a hivatalosságok furcsa eljárására.

Sajtótájékoztatóján részt vett dr. Varga László, a választókerület szocialista országgyűlési képviselője is. Elmondta: noha az ilyen jellegű ügyek elsősorban az önkormányzat hatáskörébe tartoznak, mégis, az utak rossz állapota miatt a választókerületében élők közül többen is kérték – például a vasgyári utcákból – a segítségét. Ő maga – amellett, hogy jelzi a polgármesteri hivatalnak, hol, milyen problémákra várnak megoldást a miskolciak – leginkább azt tudja tenni, hogy megpróbál a miskolci utak javítására forrásokat szerezni a központi költségvetésből. Ennek érdekében nyújtott be most módosító indítványt a jövő évi költségvetés tervezetéhez, 500 milliót kérve a városnak erre a célra. Reméli, hogy Miskolc másik országgyűlési képviselője, a fideszes Csöbör Katalin támogatja majd a javaslatot, s megpróbálja erre rábeszélni a parlamenti többséget adó fideszes frakciótársait is.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra egyébként – noha a téma nyilvánvalóan közügy, a miskolciak mindennapjait érinti – nem volt kíváncsi a közpénzből fenntartott, önkormányzati tulajdonú televízió, illetve a szintén az adófizetők pénzéből kiadott Miskolci Napló sem.

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek