2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Nyitott ajtókat a felsőoktatásban!

A Demokratikus Koalíció megdöbbenve értesült arról, hogy a kormány tovább akarja nehezíteni a továbbtanulást a felsőoktatásban, és 2020-tól az egyetemre és főiskolára jelentkezőknek kötelezővé teszi az emelt szintű érettségit és a középfokú nyelvvizsgát.

A Kormány egyszerre igazságtalan, ostoba és szószegő.

Igazságtalan, mert ma a középiskolák követelményei nem teszik lehetővé minden diák számára a középfokú nyelvvizsga megszerzését és az emelt szintű érettségi sikeres letételét. tehát, csak azok a diákok kerülhetnek be a felsőoktatásba akiknek szülei megengedhetik maguknak a jelentős többletkiadásokat. Közben a kormány csökkenteni kívánja a gimnáziumba járók számát, és támadást indított a kéttannyelvű és az alapítványi középiskolák ellen, pedig ezek az intézmények adnak leginkább esélyt a szigorú feltételek teljesítésére.

Ostoba, mert a diplomások könnyebben kapnak állást és többet keresnek Magyarországon, mint a nem felsőfokú végzettségűek. De nemcsak a diákok járnak jól a továbbtanulással, hanem az ország is. Korszerű, versenyképes gazdaság elképzelhetetlen jól képzett szakemberek nélkül.

Szószegő, mivel a Kormány 2012-ben,  a diáktüntetések után megígérte, hogy nem szűkíti a felsőoktatásba való bejutás lehetőségét, most mégis el akarja zárni a továbbtanulás lehetőségét a diákok nagy része elől.

A Demokratikus Koalíció továbbra is a nyitott, minden fiatalnak esélyt adó felsőoktatás pártján áll.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek