2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

25 éves a Zsolca Táncegyüttes

Nagyszabású jubileumi gálaműsorral ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját a Zsolca Táncegyüttes. Rendhagyó módon az ünnepelt ajándékoz: rendezvényüket egyben különleges alkalomnak szánják Mikulás napján kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Negyedszázada, hogy a Zsolca Táncegyüttes a magyar nép táncainak széles körben, határaikon innen és túl történő megismertetésére, miként a velünk élő nemzetiségek táncainak bemutatására vállalkozott. Előadásaik, sikereik is jól mutatják: ennek mentén élménytáncolnak az együttes tagjai. Koreográfiáik híven türközik azokat a tradíciókat, amelyek a paraszti hagyomány útján, annak megőrző és megtermékenyítő hatásának eredményeként jöttek létre az évszázadok alatt.
Felnőtt együttesről van szó, a csapattagok munka és család mellett járnak el táncolni, hiszen a tánc szeretete mellett a jó közösséget, a mozgást és a tradíciókat is kedvelik.

Produkcióikat színesíti tehetségük mellett, hogy a tánchagyományon túl egy-egy szokás is megelevenedik, amelyek hatását tovább erősíti a színpad, a tánctér tudatos beépítése, valamint viseleteik változatossága is.
A kerek évforduló alkalmából az együttes nagyszabású gálaműsorral lép a közönség elé december 6-án, szombaton este 6 órától Felsőzsolcán, a Rendezvények Házában. Az este folyamán fellépnek még a Magyar Állami Népi Együttesből érkező vendégművészek is. A gálaműsort követően pedig hajnalig tartó táncházban folytatódik az ünneplés, amihez a Zagyva Banda szolgáltatja a talpalávalót. Az előadásra megváltott belépőjegyek a táncházba is érvényesek lesznek.
A rendezvényre minden érdeklődőt várnak, aki a néptánc és a népzene jegyében szeretné emlékezetessé tenni a Mikulás estéjét. Jegyinformációk, jegyrendelés: zsolcatanc@citromail.hu.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…