2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Embertelen állapotok uralkodnak a közmunkaprogramban

Az elmúlt hetekben a Demokratikus Koalíció elkezdte a közmunkaprogramban uralkodó áldatlan állapotok és visszaélések feltérképezését. Ugyan még két hét sem telt el a felhívásunk óta, máris érkeztek olyan képek, melyek a közmunkások embertelen körülményeiről számolnak be.

A DK mai sajtótájékoztatóján bemutatott, Miskolcról érkezett fotókon jól látszik, hogy a közmunkások közös helyisége beázik, a falakról omlik a vakolat. A közmunkások nem csak benzines kannák és szerszámok, hanem egerek, csótányok és patkányok társaságában kényszerülnek öltözni és enni. A mellékhelyiség nem zárható, hiányzik a kézmosó, alapvető higiéniás követelményeknek sem felel meg.

Ha ma Magyarországon egy vállalkozó ilyen munkakörülmények között dolgoztatná az alkalmazottait, egy napig sem működhetne, mert azonnal bezáratnák az illetékes hatóságok. Jól jelzi a korrupt kormány emberekhez fűződő viszonyát, hogy még Mészáros Lőrinc sertéstelepén is emberségesebbek a körülmények, mely azt feltételezi, hogy a kormányfő többre tartja barátja disznóit, mint a több százezer becsületes magyar embert, aki éhbérért dolgozik a közmunkaprogramban.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány embertelen körülmények között dolgoztatja a közmunkásokat. A DK mellékelte a mai sajtótájékoztatóján bemutatott drámai fotókat, melyek így szabadon felhasználhatóak a sajtó munkatársainak.

Zaveczki Tibor
a DK Szociális Munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…