2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Feljelentjük a maffiózókkal üzletelő Rogánt

A hírek szerint az V. kerületi önkormányzat zűrös ingatlanügyei végeláthatatlanok. A sajtó mutatott rá, hogy 2011-ben az önkormányzat 54,2 millió forintért adott el egy olyan Károly-körúti üzletet, mely független ingatlanbecslések szerint 127 millióba is kerülhetett volna. A vevő annak a Portik Tamásnak az élettársa, akinek a neve jól ismert a magyar alvilágban és akit első fokon 11 év fegyházbüntetésre ítéltek egy gyilkosságra való felbujtás miatt. Az önkormányzat azzal védekezik, hogy a bérlőknek a teljes ár 70 százalékáért eladható a bérelt ingatlan, arról ugyanakkor nem ejt szót, hogy hogy lett ebből a félárnál is alacsonyabb eladási ár.

Az eset történtekor Rogán Antal Fidesz frakcióvezető volt a kerület polgármestere, így ő a felelős azért, hogy áron alul került maffia-közeli kezekbe az addig köztulajdonnak számító üzlethelyiség. Az önkormányzat a zavaros ingatlanértékesítések kapcsán többször került hűtlen kezelés gyanújába, a mostani eset csak azért kivétel, mert azt bizonyítja, hogy a maffiakormány szívesen működik együtt igazi, büntetett előéletű, erőszakos bűncselekményekben érintett maffiózókkal.

A Demokratikus Koalíció mélységesen megvetendőnek tartja, hogy a korrupt maffiakormány tagjai áron alul osztogatják a nemzeti vagyon részét képező ingatlanokat kétes hírnevű alakoknak. A DK hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz Rogán Antal ellen.

Gréczy Zsolt
Szóvivő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek