2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Mivel nincs munka, megszűnik a Nemzeti Munkaügyi Hivatal

A költségvetési törvény tervezetéből derült ki, hogy a kormány megszünteti a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt. A költségvetésből ugyan látszik, hogy jövőre 22 milliárddal több járulék megy el foglalkoztatási célokra, az állam mégis 30 milliárddal kevesebbet költ arra, hogy segítse a munkanélküliek versenypiaci munkához jutását. A kormány ezt az összeget is közmunkára akarja költeni. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal megszüntetése határozott beismerése annak, hogy az Orbán-kormány a jövőben sem lesz képes munkahelyeket teremteni, ezért inkább a közmunka-alapú társadalmat építi tovább. Köztudott, hogy a közmunka nem kapu a munka világára, hanem attól elválasztó betonfal, hiszen aki bekerül a közmunkaprogramba, jó eséllyel soha nem kerül ki onnan.

A Demokratikus Koalíció elítéli a kormány elhibázott foglalkoztatáspolitikáját, mert az további elszegényedést és elvándorlást fog okozni. A DK közmunka-alapú társadalom helyett egy olyan tudás-alapú társadalmat építene, melynek az erős szociális háló ugyanolyan részét képezné, mint a stabil gazdaság, a mindenki számára elérhető oktatás vagy a szilárd jogállami keretek.

Zaveczki Tibor
A DK szociális munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…