2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Nem az áldozat tehet a nemi erőszakról

A Baranya Megyei és a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányságok sajátos módot találtak arra, hogy megemlékezzenek a nők elleni erőszak felszámolásának világnapjáról. Míg a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság videói a „Tehetsz róla, tehetsz ellene” hihetetlenül silány és sértő szlogent hirdetik, addig a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság ostoba közleménye szerint a fiatal lányok kacérkodása az erőszakot kiváltó legfőbb ok. A közös mindkettőben, hogy képmutató, ostoba és álszent módon részben az erőszak áldozatait okolják az elkövetett nemi erőszakért.

Elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőrség bizonyos tagjai azt a téves sztereotípiát erősítsék a magyar emberekben, hogy a nemi erőszakról – akár csak részben is – az áldozat tehet. A rendőrség egyes tagjai ezzel részben felmentik az elkövetőket, asszisztálva a nőket érő szexuális bűncselekményekhez.

A Demokratikus Koalíció nem hagyja szó nélkül, hogy a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján a magyar rendőrség bizonyos tagjai ilyen álszent és ostoba felhívásokkal mentsék fel a szexuális bűnelkövetőket a felelősség alól. A DK ezért írásbeli kérdésben fordul Pintér Sándorhoz, hogy megtudja, kik adtak engedélyt ezen anyagok kiadására, lesz-e bármilyen, akár személyi következménye ezeknek az áldozatokat mélyen sértő akcióknak, illetve ez tekinthető-e a Magyar Rendőrség, illetve az Orbán-kormány hivatalos álláspontjának?

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek