2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Az Orbán-kormány jobban sújtja a szegényeket, mint a gazdasági világválság

A minap megjelent OECD-tanulmány tanúsága szerint Magyarország 2014-ben GDP arányosan kevesebbet költött a szociális kiadásokra, mint 2007-ben, a gazdasági világválság alatt. Ez világszerte példa nélküli jelenségnek számít, ugyanis mind Európában, mind azon túl az összes ország emelte a szociális kiadásait a válság után.

Igaza van Ferge Zsuzsa szociológusnak, amikor azt mondja, hogy a kormány több millió magyart ,,immár nemcsak az út szélén hagy, hanem belöki őket az árokba, s még földet is szór rájuk.” A korrupt kormány szegényellenes háborújának egyre kézzelfoghatóbbak a következményei, minden európai összehasonlításban a nyomorgók és reménytelenek országaként szerepelünk. A krőzusként pénzszóró kormánypárti politikusok árnyékában több százezer magyar gyermek él mélyszegénységben, az elérhető oktatáson és élhető életkörülményeken túl a mindennapi étkezést sem ismerve.

A Demokratikus Koalíció embertelennek tartja a korrupt kormány szegényellenes politikáját, mellyel magyarok millióit tartja kilátástalanságban és nyomorban. A DK úgy véli, a szegények kivéreztetése helyett a szociális háló megerősítésére lenne szükség a szegénységből való hosszú távú kilábaláshoz. A kimutatás szerint ezt a világ összes kormányzata is felismerte, egyedül Orbán maffiakormánya nem volt erre képes, vagy ami még rosszabb, nem állt szándékában.

Zaveczki Tibor
A DK szociális munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek