2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK:A kormány ne lopjon tovább az emberektől: el a kezekkel a magánvagyontól!

A magánnyugdíj-pénztári vagyon négy évvel ezelőtti ellopása az Orbán-kormány egyik legnagyobb bűne, a gyermekeink nemzedéke elleni merénylet. Ezt a magyar emberek megzsarolása és hazudozás tette lehetővé: Orbánék az államadósság csökkenésével, egyéni nyugdíjszámla ígéretével és kiszámítható jövővel hitegették a gyanútlan polgárokat. Azóta bebizonyosodott, hogy az államadósság nem csökkent, nincs egyéni nyugdíjszámla, és az élet egyre reménytelenebb hazánkban. Most Orbánék azoknak az embereknek a többszáz milliárd forintos megtakarításaira is rá akarják tenni az enyves kezüket, akik korábban nem dőltek be nekik.

Felszólítjuk a kormányt, hogy ne lopjon tovább az emberektől! Enyhítsen az általuk törvényileg nehéz helyzetbe hozott pénztárak működési feltételein jogszabály módosítással, amely az érintett intézmények gazdálkodását tenné hatékonyabbá, és a polgárokat a nyugdíjpénztári befizetésre ösztönözné. Ugyanakkor a kormány tegye lehetővé, hogy a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagok szabadon vihessék át megtakarításukat az önkéntes nyugdíjpénztári rendszerbe.

A DK megbecsüli azokat a polgárokat, akik a társadalom többségének válláról vesznek le terheket azzal, ha részben a saját nyugdíjas éveikről gondoskodnak. Mert ezzel hozzájárulnak a szegénység enyhítéséhez és a társadalmi szolidaritás erősítéséhez.

Kerék-Bárczy Szabolcs
a DK elnökségének tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek