2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lezárt ügyek: Spórolt útnak drága vége

Vádemelést javasol a rendőrség azzal a férfival szemben, aki egy ismerőse nevére kiállított hatósági igazolvánnyal akart kedvezményesen Sárospatakról Budapestre utazni. A Sárospataki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást M. András és B. Józsefné ricsei lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint az 56 éves férfi 2014. augusztus 11-én a Sárospatakról Budapestre közlekedő személyvonaton egyik ismerőse hatósági igazolványával 90 %-os kedvezményre jogosító menetjegyet váltott, ám a kalauz az ellenőrzés során felfedte a visszaélést. A bliccelő férfi gyanúsított kihallgatása során a nyomozóknak elmondta, hogy a hatósági igazolványt ismerőse felesége adta át részére, hogy olcsóbban tudjon utazni, így a bűnsegédjét, egy 65 éves asszonyt is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A terheltekkel szemben folytatott nyomozást a Sárospataki Rendőrkapitányság 2014. november 17-én lezárta és a nyomozati iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészségre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek