2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Amit vidéken kitalálnak, az is ér annyit, mint a Századvég ötletei!

A megyei közgyűlés ülésén szerepelt a Norria innovációs ügynökség beszámolója. Tudni kell, hogy például a rendkívül sikeres német gazdaságot is számtalan olyan intézmény segíti – technológiai parkok, innovációs inkubátorok – amelyek az egyetemek és a vállalkozások között teremtenek élő kapcsolatot és segítik a fejlesztési ötletekkel rendelkező kisebb vállalkozásokat csakúgy, mint az egyetemi oktatókat, hogy tudományos felismeréseikből gyakorlati eljárások szülessenek.

Kiderült, hogy ez az ízig-vérig helyi társaság létezése 10 éve alatt országosan is kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtott, egyedi minősítésekkel rendelkezik, jó egyetemi és nemzetközi kapcsolatokat ápol, és gyakorlati sikereket is fel tud mutatni már több mint harminc kisvállalkozás fejlesztési ötletének támogatásában.
A társaság jövője mégis bizonytalan, mert az ilyen tevékenységet támogató hazai pályázati források megszűntek, viszont körvonalazódik a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal, amely mindenhatónak ígérkezik az innováció ösztönzésében és irányításában.
Természetesen budapesti székhellyel és közel másfél milliárdos költségvetéssel!

Az innováció serkentésében nagyon nehéz eredményeket felmutatni, a Norria munkatársainak tudása komoly érték.

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció meggyőződése, hogy ebben a helyzetben a közgyűlés vezetőinek kötelessége azért küzdeni, hogy a szakemberek munkájának, hazai és nemzetközi kapcsolatainak, egyetem és gazdaság közötti közvetítői szerepének továbbra is biztosítva legyenek a feltételei, a kialakuló új struktúrában legyen helyük, stabil finanszírozásuk és megfelelő támogatásuk.

Szűcs Erika, a Demokratikus Koalíció megyei közgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek