2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

HANG-ÁR

Különösen büszkék vagyunk azokra a fiatal tehetségekre, akik városunkban tanulnak és a kötelező feladatok mellett találnak időt arra, hogy részt vegyenek valamilyen művészeti tevékenységben. Fontosnak tartjuk, hogy támogassuk és biztassuk őket, valamint lehetőséget biztosítsunk számunkra, hogy bemutatkozzanak és megismerjék a nevüket. Ezért ebben az évadban útjára indítunk egy új sorozatot, amelyben helyi oktatási intézményeink tehetséges művészeti együtteseivel dolgozunk együtt. Ezeken a koncerteken találkozhatnak majd a Fazekas Gyermekkarral, a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium kórusával, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium kórusaival és a Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeivel.

KONCERTSOROZAT MISKOLC VÁROS IFJÚSÁGI EGYÜTTESEIVEL

2014.  november  18.   19:00

Művészetek Háza

Műsor: részletek hangzanak el Dvořák, Esterházy Pál, Mozart és Charpentier műveiből

Közreműködők:

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis Kórusa és Kamarakórusa

Karvezető: Herpainé Velkey Klára

Vezényel: Török Géza

Bizonytalan léptekkel halad a koncertterem felé, az ajtóban megtorpan, majd minden bátorságát összeszedve belép, felzúg a taps, a nagyzenekar pedig zenész módjára köszönti az „újdonsült” előadót. Az elmúlt években több alkalommal is lejátszódott ez a feszült jelenet, mely a hangverseny végére felszabadult ünnepléssé változott, mivel egy új művész született. Zenekarunk büszke arra, hogy számos neves művész első szárnypróbálgatásainál segédkezett, és lehetőséget teremtett a fiatalok számára, hogy megtapasztalják, milyen egy szimfonikus zenekarral részt venni egy zenemű előadásában, s talán nem túlzás azt mondani, hogy újjászületésében. Az utóbbi években többek között Soós Máté ifjú hegedűművésszel, a Fazekas Gyermekkarral és a Párizsi Konzervatórium karmester növendékeivel is dolgozott együttesünk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek