2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Nemzetközi diáknap- Intő jelek a kormánynak

A mai napon emlékezik a világ a brutális 1939-es eseményekre, mikor is november 17-én Hitler parancsára bezártak minden cseh- és morvaországi egyetemet, kivégeztek kilenc diákvezetőt és 1200 professzort és hallgatót hurcoltak koncentrációs táborokba.
1989-ben ugyanezen a napon kezdődött a csehszlovákiai bársonyos forradalom a diákok által szervezett megemlékezéssel és a kommunista párt elleni tiltakozással. A DK  fejet hajt azon fiatalok előtt, akik képesek voltak meghalni azért, amiért élni szerettek volna.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy a korrupt orbáni hatalom láthatóan – vezérelvű elődeihez hasonlóan nem hajlandó a fiatalok hangját hallani és érdekükben, közös jövőnk érdekében politizálni. Szégyenletes, hogy 2014-ben a kormány a gimnáziumi helyek felére csökkentésével az egyetlen kitörési lehetőséget szünteti meg a szegénységből, így gimnáziumi tanulás ezentúl kevesek kiváltsága lesz, generációkat elvágva a fejlődés lehetőségétől. A szakközépiskolák átállítása ugyanazt a célt szolgálja, hiszen az Orbán-kormány retteg a gondolkodó fiataloktól. Éles észjárás helyett szorgos munkáskezeket szeretne, az emberek megkérdezése nélkül döntve jövőjükről.

A DK felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hagyjon fel végre erőpolitikájával, és hallja meg azokat a kritikus hangokat melyek hangosabban szólnak, mint a rendszerváltozás óta bármikor.

Niedermüller Péter
alelnök DK
EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek