2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral találkozik Brüsszelben

Szijjártó Péter Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral találkozik Brüsszelben

 Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyi tárca vezetője a hét elején, hétfőn és kedden Brüsszelben részt vesz az Európai Unió Tanácsának ülésein, és külön megbeszélést folytat a NATO-főtitkárral, a brit külügyminiszterrel, valamint görög és ciprusi politikusokkal is – tájékoztatta a minisztérium sajtófőnöke szombaton az MTI-t.
Fülöp Judit közölte: Szijjártó Péter megbeszélést folytat Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, találkozik Philip Hammond brit külügyminiszterrel, egyeztet Evangelosz Venizelosz görög miniszterelnök-helyettessel, külügyminiszterrel, valamint a ciprusi külügyminiszterrel, Joannisz Kaszulidesszel.
A miniszter részt vesz a külügyek tanácsa munkaülésén, amelyen egyebek mellett az ukrajnai konfliktus kérdései kerülnek napirendre – közölte a sajtófőnök. A magyar miniszter a nemzetek kormánytagjainak általános ülésén is tárgyal. Azon a találkozón olyan témák szerepelnek, mint a jogállamisági kezdeményezés, az éves és többéves intézményközi programozás megerősítése, valamint az előrelátó klímapolitikát folytató energiaunió megvalósítása – ismertette a sajtófőnök.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek