2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: KEHI vizsgálatot követelünk az eltűnt adományok miatt

Sajtóinformációk szerint a 2010-es vörösiszap katasztrófa után, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által iskolásoktól összegyűjtött adományokból eltűnt tíz millió forint.

Az EMMI a korábban összegyűlt 73 millió forintból csak kevesebb, mint 63 millió forintot osztott ki a katasztrófa áldozatainak. Miután a botránykormány minden intézkedését átszövi a korrupció, nem elképzelhetetlen, hogy akár szerencsétlenül járt embereknek gyűjtött adományokra is szemrebbenés nélkül teszi rá a kezét.

A vörösiszap katasztrófa idején rengeteg ember fogott össze azért, hogy megsegítse a bajba jutottakat, ezért megengedhetetlen, hogy a korrupt kormány és annak hivatalai ne tudjanak elszámolni az adományokkal.

A Demokratikus Koalíció azonnali vizsgálatot követel az ügyben, hogy kiderüljön, hova lett az a tíz millió forint, ami az áldozatoknak gyűjtött összeg részét képezte. A DK reméli, a korrupt kormány nem csak a civilek vegzálására tudja használni a KEHI-t, hanem arra is, hogy kiderítse, mit csinált az EMMI a vörösiszap katasztrófa áldozatainak pénzével.

Borka-Szász Tamás
elnökségi tag DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek