2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Közös fellépést sürget a Jobbik a szerecsenmosdató kórházzal és a pedofíliával elítélt csecsemőorvossal szemben

Közös fellépést sürget a Jobbik a szerecsenmosdató kórházzal és a pedofíliával elítélt csecsemőorvossal szemben

Döbbenetes, hogy azon napon, amikor az Országház elfogadta a gyermekekkel szembeni szexuális indíttatású bűncselekmények el nem évüléséről szóló törvénymódosítást, akkor még zavartalanul dolgozhat szabadulása után, egy, a saját családtagja sérelmére szexuális bűncselekményért elítélt csecsemőorvos.

Ahogyan arra több internetes hírportál is felhívta tegnap a figyelmet, csecsemőorvosként a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben közalkalmazottként dolgozik az férfi, akit 2007-ben jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélt a bíróság, amiért hosszú éveken keresztül szexuális viszonyt folytatott az egyik kiskorú lánygyermekével. Felháborító, hogy az intézmény a jogszabályok biztosította menekülési útvonalat választotta, ahely ett, hogy erkölcsi alapon nyilatkozott volna arról, hogy miként kívánják a visszataszító helyzetet megoldani, és hogy miként kívánnak megválni a súlyos vádakkal illetett csecsemőorvostól.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a komoly vádak alapján elítélt orvos, olyan munkakörben dolgozzon szabadulását követően, ahol fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetének az üres szerecsenmosdatás helyett, be kellene számolnia arról, hogy tudott–e az orvos korábbi előéletéről, hogy tapasztalt–e alkalmazása óta visszaéléseket és milyen intézkedéseket tervez a beteg csecsemők, gyermekek védelme érdekében? Ezen túlmenően felszólítjuk a kedden még a gyermekeket védő törvénymódosítást támogató valamennyi pártot, hogy közösen ítéljék el az ilyen intézményi gyakorlatot. Továbbá kezdeményezzenek haladéktalanul vitát arról a jobbikos jav aslatról is, hogy mindenki által hozzáférhető adatbázist kell létrehozni a szexuális bűnelkövetők nyilvántartására és nyomon követésére társadalomvédelmi célból. Végezetül azonnali és határozott lépéseket sürget a Jobbik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet részéről, hogy állítsa helyre a gyógyító tevékenységbe és az intézménybe vetett bizalmat, ami az eset kapcsán megroppanni látszik.

Dr. Lukács László György országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek