2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Télen Te sem jársz szandálban!

Télen Te sem jársz szandálban!

Télen Te sem jársz szandálban!A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (MBB) 2009. december 08.-án tartotta éves beszámoló ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

 

 

 

 

 

 

 

Télen Te sem jársz szandálban!Az ülésen a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős illetve abban érintett további szervek és szakemberek is. Többek között képviseltette magát a B-A-Z. Megyei Önkormányzat, területi szinten a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Vám- és Pénzügyőrség, a Magyar Közútkezelő KHT., a Magyar Autóklub Észak-Magyarországi Szervezete, a MÁV Zrt., a Borsod Volán Zrt., a B-A-Z. Megyei Mentőszolgálat, valamint a Fogyatékkal Élő Emberek Társadalmi Szervezeteinek Regionális Szövetsége is.

 

 

Siker koronázta a közös erőfeszítéseket!

Farkas József r. ezredes főkapitány-helyettes, rendészeti igazgató az MBB elnöke, Lasztóczi Péter r. alezredes a B-A-Z. MRFK Közlekedésrendészeti Osztály Vezetője, az MBB ügyvezető elnöke, valamint Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes, az MBB titkára adtak tájékoztatást az elmúlt csaknem egy év főbb baleseti mutatóiról.

A tájékoztató során elhangzott: a gépjárműforgalom jelentős emelkedése mellett megyei szinten sikerült tovább javítani a közlekedésbiztonsági helyzetet. Az év első tizenegy hónapjában csaknem 9%-al kevesebb személyi sérüléses baleset történt mint egy évvel korábban, a balesetekben meghalt személyek száma pedig csaknem 7 %-kal csökkent (44-ről 41-re). További fokozott odafigyelést igényel viszont, hogy az ittasan okozott balesetek számában 3,25 %-os emelkedés tapasztalható.

 

Télen Te sem jársz szandálban!Hull a hó: Télen Te sem jársz szandálban!

A közlekedésbiztonsági helyzet terén elért megyei eredményekhez a közlekedésre nevelés és a baleset-megelőzéssel kapcsolatos tevékenységet szolgáló számos további rendezvény is jelentős mértékben hozzájárult. A rendezvényen többek között elhangzott: a legutóbb októberben óvodásoknak és általános iskolásoknak meghirdetett „Hull a hó” elnevezésű – a téli közlekedéssel kapcsolatos – a közlekedésbiztonsági rajzpályázatra 752 pályamű érkezett, melynek legjobbjait az MBB éves ülésén a szervezők ki is állították.

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…