2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: A NAV megkezdte a korrupciós adatok eltüntetését?

A korrupciós botrányban vergődő Orbán-rezsim mindenre képes. Szerda délután máig rejtélyes okból kiürítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal székházát. A munkatársakat az utcára terelték. Az alkalmazottaknak nem mondtak semmit. A razziát utólag azzal magyarázták, hogy egy demonstráció miatt lehetőséget adtak nekik, hogy gond nélkül hazajussanak.

A Demokratikus Koalíció szerint itt több dolog sem áll össze. Miért kell minden munkatársnak félbehagyni a munkát, eldobni mindent azért, hogy állítólag hazajussanak? Miért kell egyszerre mindenkinek „hazajutnia”? Ki és miért akadályozta volna őket ebben? Miért a hivatal biztonsági szolgálata ront rá a dolgozókra, hogy tessenek most azonnal távozni?

A DK szerint összefüggés lehet André Goodfriend és Polt Péter nyilatkozata között. Az amerikai ügyvivő azt mondta, az Orbán-kormány elegendő információval rendelkezik ahhoz, elindítsa a vizsgálatot a kitiltásig vezető korrupciós ügyekben. A legfőbb ügyész ellenben közölte, nincs mit vizsgálniuk. A DK aggódik, hogy a NAV-ban megkezdődhetett Vida Ildikó tisztára mosása, a terhelő adatok eltüntetése. Lehet, hogy ez volt a hosszú bájtok délutánja? Amikor Simicska Lajos – aki Vida alkalmazója volt éveken át – APEH-elnök lett, akkor is gyanús informatikai műveletek zajlottak. Egy székház kiürítése pedig kiválóan alkalmas arra, hogy valakik bizonyítékokat tüntessenek el.

A DK követeli, hogy Orbán Viktor, Varga Mihály és Vida Ildikó azonnal számoljon be arról, mi történt tegnap a NAV székházában. Ne öntsenek (ét) olajat a tűzre, amikor már így is forrong az ország a botrány miatt.

Kakuk György elnökségi tag
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek