2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Orbán elvenné a DK polgármesteri posztját

Orbán Viktor nem tudja elviselni, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje győzött a XV. kerületben. A helyi választási bizottság mondvacsinált indokokkal akar új választást kiírni a kerületben, felülírva a helyi polgárok egyértelmű döntését. Tombol Orbán dühe, mert nyert a Demokratikus Koalíció, amelyet legfőbb politikai ellenfele vezet. A régi, fideszes polgármester azonnal fenyegetni kezdte a Polgármesteri Hivatal dolgozóit, hogyan állhattak szóba Hajdú Lászlóval, aki elkezdte szervezni a kerület október 23-ai ünnepségét.

A DK bízik abban, hogy a Fővárosi Választási Bizottság, mint minden efféle kezdeményezést, ezt is el fogja utasítani és helyben hagyja a kerületi polgárok akaratát. Ha nem ez történne, a Demokratikus Koalíció minden jogorvoslati lehetőséggel élni fog a durva választási csalás ellen. Hajdú László minden őt ért támadás ellenére győzött, a XV. kerületi polgárok döntését nem lehet lábbal tiporni.

Tiltakozunk a diktatúra újabb megnyilvánulása ellen és az ellen is, hogy a Fidesz egy egész budapesti kerület működését is képes lenne ellehetetleníteni, mert vezére nem tud elviselni még ennyi vereséget sem.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek