2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik:Tisztességesen még veszíteni sem tud a Fidesz

Recsken nem tud beletörődni a Fidesz, hogy nem az ő, hanem a Jobbik jelöltje győzött. Kifogással éltek a választási bizottságnál, amiben azt vélelmezik, hogy a helyi idősotthonban egy szórólap alapján irányított volt a szavazás.

Ezt a jogsértést az a jelölt, illetve annak az aktivistája követte el, aki a választáson végül a harmadik helyen zárt. Nem arról van tehát szó, hogy előnyhöz jutott az első két helyezett egyike, hanem arról, hogy a harmadik helyen zárt, a szavazatokban nagyon lemaradt jelölt nyúlt esetleg törvénytelen eszközökhöz.

Amit pedig a tisztánlátás kedvéért tudni kell a törvénysértő jelöltről, az nem más, mint hogy a helyi Fidesz-szervezetnek volt a jelöltje a jelöltállítási folyamat során. A megyei vezetés viszont nem fogadta el őt, inkább más személynek adta a kormánypárti logót. E miatt az incidens miatt már hónapokkal ezelőtt helyben kettészakadt a Fidesz, és az a helyzet állt elő, hogy volt egy fideszes induló és egy névleg független, de a helyi Fidesz támogatását élvező jelölt. Egymás ellen is indultak tehát a fideszes jelöltek, és közülük utóbbi volt az, aki vélhetően törvénytelen eszközhöz nyúlt.

Ha tehát az a kérdés, hogy ki igyekezett csalni, akkor a válasz rendkívül egyértelmű: a Fidesz. Ha már tisztességesen nem sikerül nyerniük, legalább tisztességgel viselnék a vereséget ahelyett, hogy nagyon nehéz helyzetbe hozzák a saját településüket, hiszen ezáltal nincs választott vezetője Recsknek, így akadályoztatva van minden hivatali ügyintézés. Arról már nem is beszélve, hogy egy esetleges új választással plusz költséggel terhelik meg a költségvetést, illetve a többségi szavazók akaratát kérdőjelezik meg.

Dudás Róbert, a Jobbik Heves megyei elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek