2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Augusztusban is tovább javultak a vendégforgalmi mutatók a miskolci kereskedelmi szálláshelyeken

Augusztusban is tovább javultak a vendégforgalmi mutatók a miskolci kereskedelmi szálláshelyeken

A KSH legfrissebb adatai szerint Miskolc kereskedelmi szálláshelyein augusztusban 26,9 %-kal emelkedett a vendégek száma az előző év augusztusi adatokhoz képest, így egész évben már közel 19.000 fővel, s közel 44.000 vendégéjszakával nőtt a vendégforgalom a 2013-as adatokhoz képest.

A kereskedelmi szálláshelyek összes szállásdíj bevétele év elejétől fogva mintegy 360 millió forinttal volt több, mint 2013-ban. Augusztusban több mint 53 millió forinttal költöttek többet Miskolcon a vendégek a szálláshelyeken, mint 2013 augusztusában.
A változékony időjárás ellenére augusztusban elsősorban a belföldi vendégforgalom növekedése volt jellemző, 16.508 vendég összesen 43.988 vendégéjszakát töltött Miskolcon ebben a hónapban. Ez a vendégszámban 29 %-os növekedést jelent az előző év augusztusi adatokhoz képest, vendégéjszaka számban pedig 31 %-os növekedést. A külföldi vendégek számát tekintve 18,7 %-os bővülés volt augusztusban a 2013-as hasonló időszakhoz képest, így éves szinten már 23 %-os bővülésről beszélhetünk.
Ugyan a szeptemberi statisztikai adatokra még várni kell, az előzetes felmérések szerint a TDM szervezet az őszi időszakra is pozitív eredményekkel számolhat. Jelenleg az őszi szünetre vonatkozó TOP10 őszi miskolci turisztikai ajánlattal bombázta meg a nagyközönséget a szervezet, amelynek révén 3 nap alatt mintegy 100.000 érdeklődőt ért el célzottan.

Fotónk illusztráció, Miskolctapolca legszebb szállodája: Calimbra

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…