2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miért hallgat még mindig Miskolc orvos polgármestere a járványról?

Kedden sajtótájékoztatón kérdeztem meg Kriza Ákost, Miskolc (orvos) polgármesterét: igaz-e a hír, hogy a városban Hepatitis-A típusú járvány van.

Kérdésemet tényekre alapozva tettem fel. Kedd óta már országos ügy a miskolci járvány. Minden hírműsor és hírportál erről beszél, de a polgármester úgy érzi, neki nem kell ebben az ügyben megszólalnia.
Nem tudni miért. Nehezen hiszem el, hogy a hatóságok nem értesítették a város első emberét a járványról. Ha értesítették, miért nem figyelmeztette a lakosságot? Miért nem kürtölte szét az önkormányzati érdekeltségű médiumokban? Orvosként miért nem szólt a megelőzésről, a preventív lehetőségekről?
A válasz egyszerű. A polgármester retteg attól, hogy a választások előtt Miskolc újabb negatív hírrel kerüljön be a média erőterébe. Fennáll a gyanú, hogy érdekében állt Kriza Ákosnak ezt a botrányt elhallgatni. Azt gondolja, amiről nem beszélünk, az nincs.
Csakhogy ez egy felelőtlen politikai játszma, kicsinyes célokkal. Itt most emberek, miskolci emberek egészségéről van szó.
Kriza Ákos polgármester! Önnek tényleg csak ennyit érnek a miskolciak?

Földesi Norbert
frakcióvezető, MSZP 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek