2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik:34 millió forintért gondolkozna a Fidesz a felzárkóztatásról Miskolcon

A Fidesz 34 millió forintot szavazott meg arra Miskolcon, hogy gondolkozzanak a felzárkóztatásról, az esélyegyenlőségről, valamint az előítéletek csökkentéséről.  A Jobbik szerint egy újabb alibi programról van szó, aminek kapcsán nyomtalanul lehet milliókat elkölteni egy olyan problémára hivatkozva, amit ingyen is meg lehet oldani.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter úgy fogalmazott: négy évvel a választások után a városvezetésnek nem azon kéne gondolkodnia, hogyan oldjuk meg a felzárkóztatás kérdését, hanem már az eredményeket kéne bemutatni. Úgy tűnik, a Fidesz és a baloldal valójában az együttélési problémák fenntartásában érdekelt – fogalmazott a Jobbik polgármesterjelöltje –, hiszen így lehet az integrációra hivatkozva milliókat elkölteni nyomtalanul. Példaként hozta a Fidesz és az MSZP által megszavazott 150 milliós lyukói felzárkóztatást, és a 35 milliós avasi esélyegyenlőség javító programot.

Jakab Péter hangsúlyozta, a Jobbik októbertől véget vet az esztelen pénzszórásnak, az esélyegyenlőséget pedig mindenki számára biztosítani fogják: a törvény mindenkire egyformán fog vonatkozni. „A gettókban élő emberek is ugyanolyan magyar állampolgárok, mint bárki más, őket is ugyanúgy lehet szankcionálni, velük szemben is ugyanolyan elvárásokat kell támasztani, mint minden miskolcival szemben. Ha ezt tesszük, 34 milliós gondolkodás nélkül is biztosítjuk az esélyegyenlőséget, és a felzárkóztatást” – fogalmazta meg véleményét Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…