2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Pásztor Albert:Független vagyok

KÖZLEMÉNY
A helyi választási bizottság nem jogerős döntésével kapcsolatosan ismét megerősítem a miskolciaknak, hogy független vagyok!

Független, mert több mint három évtizedig szolgáltam rendőrként a hazámat és Miskolc városát. Rendőrként, rendőrkapitányként semmilyen politikai tevékenységet nem végeztem és nem is végezhettem, azóta sem vagyok egyetlen pártnak sem tagja és elkötelezettje. Ezt nagyon jól tudja Kriza Ákos is, ezért adományozta számomra Miskolc egyik legmagasabb kitüntetését a Pro Urbe díjat. Polgármester jelöltségemet azonban civil szervezetek, demokratikus pártok és a miskolciak támogatják. A támogató szervezetek logói az óriásplakátokon feltüntetésre kerültek. Azonban nem befolyásolnak pártérdekek, nem befolyásolnak nagypolitikai érdekek. Nekem Miskolc fontos. Ezt biztos nehéz megérteni a városvezetésnek, akik az összes plakátjukra azt írták: CSAK A FIDESZ.

Nekik üzenem: CSAK MISKOLC! Ezt jelenti a függetlenség. A hatályos választási rendszerben azonban nincs olyan jogi kategória, hogy pártok által támogatott független jelölt, így a jogszabály nem igazodik ahhoz a tényleges helyzethez, amely esetemben is (és az országban még több száz esetben is) ténylegesen fennáll. Az egész ügy arról szól, hogy Kriza Ákos – aki személyesen fordult a választási bizottsághoz – elterelje a figyelmet a jelöltek versengéséről, elterelje a figyelmet arról, hogy mind a mai napig nem sikerült a miskolciak asztalára választási programot letennie. El akarja terelni a figyelmet arról is, hogy a demokrácia alapértékeivel ellentétesen nem mer polgármesteri vitára kiállni velem. E helyett jogászcsapattal körbevéve magát, sötét szobákból irányítva, jogi csűrcsavarokkal engem próbál támadni, holott a miskolciak arra vágynak, hogy irányításommal biztonságos és gyarapodó településsé váljon városunk. A választási bizottság döntését az engem támogató szervezetek megfellebbezik.

Dr. Pásztor Albert

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…