2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Eltűnt, de megtalálták

Földön, vízen és a levegőből is keresték a rendőrök az együttműködő szervekkel együtt azt a cigándi nőt, akire három nap elteltével, erősen kimerült állapotban találtak rá a Bodrogzug erdővel és holtágakkal tagolt területén.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2014. szeptember 22-én 18 óra 50 perkor érkezett lakossági bejelentés, mely szerint a bodrogkisfaludi komp átjárójánál – a Bodrog és Tisza által határolt, nehezen járható Bodrogzug nevű árterületen – egy zavart viselkedésű nőt láttak céltalanul bolyongani.

A bejelentést követően a helyszínen megjelent a Szerencsi Rendőrkapitányság járőrpárosa, akik egy csónakkal mentek az árterületre. A szemtanú által adott leírás alapján feltételezhető volt, hogy a látott nő azon értelmileg sérült személy, aki 2014. szeptember 19-én ismeretlen helyre távozott cigándi lakcíméről.

Ezek után a Szerencsi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője azonnal hozzákezdett a kutatás megszervezéséhez, amelyet a helyszínen lévő járőrök időközben meg is kezdtek.

Az ártérben nagy erőkkel végrehajtott kutatásban a Szerencsi Rendőrkapitányság állománya mellett részt vettek a Sárospataki Rendőrkapitányság, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Osztályának munkatársai is. Segítséget nyújtottak továbbá az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédemi Őrszolgálatának nagy helyismerettel, terepi technikával rendelkező természetvédelmi őrei, illetve a tarcali és tokaji polgárőrök is. A fentieken túlmenően az eltűnt nő megtalálása érdekében a rendőrök nyomkövető kutyát alkalmaztak, valamint bevetették a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság helikopterét, amely hőkamerával jelentős területet átvizsgálva jelentősen csökkentette a kutatási területet.

Az összehangolt kutatási akció eredményeként 2014. szeptember 23-án 3 óra 15 perckor a Bodrog parti erdőrészben, egy bokor aljában, átfagyva és kimerülve, de épségben a kutatásban résztvevők megtalálták az eltűnt nőt, akit a mentők a sátoraljaújhelyi kórházba szállítottak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek