2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

LMP- autómentes nap

A Lehet Más a Politika polgármestere jelöltje és képviselő jelöltjei a 2014-es autómentes nap alkalmából a következő javaslattal élnek egy korszerűbb autómentes város kialakítása kapcsán:

 

Zöld irány a térhasználatban. Fontos célja az LMP-4K! szövetségnek, hogy a térhasználat is közelítsen az ideális arányokhoz, például ne az autók foglalják el a közterületeket, hanem az emberek. A gyalogos és kerékpáros közlekedést fejleszteni kell, amivel az életminőség ugrásszerűen javulni fog.

 A kerékpározás feltételeinek javítását! Biztonságos és használható infrastruktúra, bérbicikli-rendszer, B+R-tárolók kialakítása szükséges, illetve meg kell teremteni a kerékpárszállítás lehetőségét a közösségi közlekedési gerinchálózat járművein, kezdetben a csúcsidőszakon kívülre korlátozva, később, ahol lehet, kiterjesztve a csúcsidőre is.

 A közgyűlésbe kerülve kezdeményezni fogjuk, hogy a városhoz tartozó közintézményeknél, a város kerékpárosok által látogatott csomópontjain jöjjenek létre kerékpár tároló öblök. Kezdeményezni fogjuk, hogy az utak és a gyalogos utak felújítása során jöjjenek létre kerékpárutak is, váljon valóra a korszerű kerékpáros közlekedés Miskolcon is.

 

A parkolási káosz megoldását, gyalogosbarát várost! Több autómentes, illetve forgalomcsillapított közterület szükséges. A járdákat mindenütt fel kell szabadítani a parkoló autóktól, következetes szigor alkalmazandó a tilosban parkolókkal és a mozgássérült-igazolvánnyal visszaélőkkel szemben. A közterületeket mindenütt kellemessé, biztonságossá és vonzóvá kell tenni a gyalogosok számára.

 Közösségi közlekedéssel könnyebben elérhető elővárosokat és peremkerületeket! Az agglomerációra kiterjedő, zónás bérletrendszert, használható vasúti és metrókapcsolatokat, gyorsbusz-járatokat, valamint megfelelő ráhordó buszjáratokat és P+R-rendszert kell kialakítani.

 Reméljük, hogy október 12-től a választók akaratából ezért dolgozhatunk a közgyűlésben!

 

 

Csontos Róbert,

polgármester jelölt

Lehet Más a Politika és 4K!- a negyedik köztársaság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek