2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Ki felel a kampányra költött közpénzekért?

Az elmúlt hetekben beborította Budapestet a Fidesz propagandaáradata, minden épületről, plakáthelyről, sőt, még a BKV járműveiről is a kormánypárt kampányanyaga köszön vissza. Az ilyen jellegű, „önkormányzati” üzenetek jelszavai, színei, arculata viszont megegyeznek a Fidesz kampányanyagáéval, és legtöbbször „Kormányinformáció” szöveggel álcázzák a közpénzből fizetett kampányt.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis mennyibe kerül az adófizetőknek a Fidesz megalomán kampánya, miközben az ellenzéki jelöltek sokszor még feltornázott árakon sem jutnak felülethez? Varju László a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Lázár Jánoshoz intézett írásbeli kérdést a témában.

A DK tudni szeretné, hogy mekkora összegre rúg a jelenlegi “kormányzati tájékoztató” kampány teljes költsége, illetve szerinte mit fog szólni ehhez az EBESZ, mely már az Országgyűlési Választás alkalmával is jelezte, hogy sérült a választások tisztasága. A Demokratikus Koalíció továbbá azt is szeretné tudni, hogy a mértéktelen közpénzköltésért ki a felelős?

Varju László
országgyűlési képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek