2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megújult az óvoda konyhája Bükkaranyoson

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese  adta át tegnap ünnepélyes keretek között azt a Belügyminisztériumi támogatásból megvalósult fejlesztést, amelyből megújult az óvoda-konyhája.

A hatékony energiafelhasználást célzó, 9.745 millió Ft értékű felújításon belül, korszerű műanyag nyílászárókat, új fűtésrendszert kapott az épület, új burkolatok lettek az ebédlőben és a konyhában valamint új bútorokat is beszereltek.

Nagy Lajos polgármester elmondta, hogy az óvodai szünet alatt 3 hetük volt az évnyitóig, hogy a felújítást elvégezhessék, de összehangolt, fegyelmezett munkával minden résztvevő tartani tudta a kijelölt határidőt, amit ez úton is szeretnénk megköszönni nekik. Fontos a gazdaságos üzemeltetés, mivel innen látják el az óvodások, az iskolások és az idősek étkeztetését is. Az önkormányzat 1 millió Ft önrészt adott a pályázathoz, melyet a Bükkaranyosi Közhasznú Nonprofit Kft. ajánlott fel.
Az elmúlt 3 évben, 3 pályázat által közel 30 millió Forintfejlesztés történt a bükkaranyosi óvodában: kívül és belül megújult az épület, új játszótér épült, a pedagógusok képzéseken vettek részt és rengeteg családi programot, kirándulásokat szervezetek gyermekeknek és szülőknek egyaránt.
A fejlesztések idén is folytatódnak, mivel egy új pályázat segítségével ingyenes fejlesztő programokat szerveznek a tanév során a gyerekeknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek