2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Szijjártó Péter csak az önkényuralmat építő Orbán-kormány képviseletére alkalmas

DK: Szijjártó Péter csak az önkényuralmat építő Orbán-kormány képviseletére alkalmas

Szijjártó Péter személyében olyan ember kerül Andrássy Gyula székébe, aki tevőleges szerepet játszott Magyarország nemzetközi elszigetelésében. Neve összeforr a demokrácia leépítésével, a magántulajdon elrablásával, a közpénzek fideszes oligarchák zsebébe áramoltatásával, a sajtószabadság elfojtásával, az emberi méltóság sorozatos megsértésével, a civil társadalom terrorizálásával. Az új külügyminiszter tevékenysége hozzájárult a rendszerváltozás eszményének sárba tiprásához és nyugati szövetségeseink elárulásához. A keleti nyitás hazánk szempontjából teljes csőd. Arra azonban alkalmas, hogy a kormány visszaéljen az európai polgárok erőfeszítéseivel és pénzével: Szijjártóék azon nyugati partnereink ellen folytatnak értelmetlen küzdelmet, akik nélkül Magyarországon nem lenne fejlődés.

Szijjártó akarva vagy akaratlanul is a baltás gyilkos, a keleti diktatúrák, és az Ukrajnát embertelen módon megtámadó Oroszország ügynökévé vált. Eddigi tevékenysége a liberális demokráciában hívő emberek megvetését érdemli. Tőle a magyar nemzeti érdekek képviseletére nem számíthatunk. Ha lett volna benne tisztesség, eleve nem vállalta volna a külügyminiszterséget. Így a Demokratikus Koalíció csak a tények rögzítésére vállalkozik, és leszögezi, hogy a továbbiakban is minden törvényes lehetőséget megragad arra, hogy küzdjön az ellen, amit Szijjártó Péter képvisel.

Kerék-Bárczy Szabolcs
a DK elnökségének tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…