2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A miskolci Jobbik garantálja képviselői visszahívhatóságát

A Jobbik miskolci képviselőjelöltjei arra kérték a párt országos vezetését, kössenek velük szerződést, amely megteremti a mandátumára méltatlanná vált képviselő visszahívhatóságának lehetőségét. Miközben a pozícióikhoz ragaszkodó fideszes és szocialista politikusok az erre vonatkozó jobbikos javaslatot rendre leszavazzák a parlamentben, a miskolci Jobbik garantálja saját önkormányzati képviselőinek visszahívhatóságát.
Minderről Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje számolt be pénteki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, az elmúlt 25 évben a Fidesz és az MSZP eljátszotta az emberek politikába vetett bizalmát. A Jobbik ezt a bizalmat szeretné helyreállítani, amikor szerződésbe foglalt garanciát vállal arra, hogy képviselői tisztességes, a miskolciak érdekeiért minden szinten kiálló munkát fognak folytatni megválasztásuk esetén. Ha a jobbikosok képviselői feladataikat hanyagul látják el, esetleg a város helyett önös gazdasági érdekeket kívánnak képviselni, úgy az általuk aláírt szerződés szerint vagy visszaadják a mandátumukat, vagy ha erre nem hajlandóak, kártérítés fizetésére kötelezhetőek.

Az ennek mértékét firtató kérdésre Jakab Péter elmondta: a mandátumára méltatlanná váló, de ahhoz ennek ellenére ragaszkodó politikusnak az öt év alatt felvehető tiszteletdíjának a kétszeresét kell kifizetnie, mintegy 12 millió forintot, ezt összeget pedig a párt a köz javára fordítja, így kompenzálva a város közösségét az esetlegesen hanyag képviselői munkáért. „Ha egy átlagos munkavállaló kárt okoz a munkaadójának, fizetnie kell. Ne vonatkozzon más a politikusra sem: ha döntéseivel megkárosítja a választóit, fizessen ő is, ez így korrekt, a Jobbik ezt képviseli Miskolcon” – fogalmazott Jakab Péter.

A Jobbik polgármesterjelöltje szerint, ha a miskolci Fidesz és a gyurcsányisták is követnék példájukat, a városban nem lenne több trafikmutyi, dupla költségtérítés, és a jövő nemzeti italboltjai sem felcsútiakat vagy debrecenieket gazdagítanának, hanem miskolciakat, csak úgy, mint azok a városi beruházások, ahonnan az elmúlt években száműzték a miskolci vállalkozásokat.


Jakab Péter
Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke,
Miskolc MJV önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek