2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Folytatódik a ketrecharc- a sportállamtitkár felel a következő beszakadt tüdejű fiúért

DK: Folytatódik a ketrecharc- a sportállamtitkár felel a következő beszakadt tüdejű fiúért

Sajtóinformációk szerint hiába nyomoz a rendőrség már július óta a gyerekeknek ketrecharc viadalokat rendező szervezet ellen, az továbbra is versenyeket tart. A nyáron derült ki, hogy tizenéves gyerekeknek szerveznek olyan ketrecharc versenyeket, melyeken ők védőfelszerelés, fejvédő és jobbára szabályok nélkül küzdenek meg egymással. Egy 10 év körüli kislányhoz mentőt kellett hívni, mert torkon rúgták és fulladt, de volt olyan 16 éves fiú, akinek beszakadt a tüdeje. A veszélyes versenyek ellen szót emelő Növényi Norbertet azóta megfenyegették, a versenyek is folytatódnak, de Simicskó István sportállamtitkár továbbra sem tesz semmit.

A Demokratikus Koalíció szeretné leszögezni, hogy ha egy fiatalkorú a jövőben komolyan megsérül egy ilyen versenyen, annak Simicskó István lesz a felelőse. A DK azt szeretné megtudni a sportállamtitkártól, miként létezhetnek még mindig a gyerekviadalok, illetve a tétlenségének köze van-e harcművész múltjához?

A Demokratikus Koalíció elítéli a gyerekek védőfelszerelés nélküli versenyeztetését egy ilyen veszélyes sportágban. A DK mielőbbi megoldást vár a kormánytól a tarthatatlan helyzetre.

Gréczy Zsolt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek