2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik:Elfogadhatatlan a szlovák alkotmánybíróság döntése

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elfogadhatatlannak tartja a szlovák alkotmánybíróság mai döntését, amely gyakorlatilag jogszerűnek mondta ki felvidéki magyar nemzettestvéreink szlovák állampolgárságtól, társadalombiztosítástól, lakcímtől és választójogtól való megfosztását. Sajnos sokadjára is bebizonyosodott az, hogy Szlovákia a mai napig sem jogállam, és nem biztosítja más nemzetiségű polgárai számára a legalapvetőbb emberi és nemzetiségi jogokat sem.
A kérdés kapcsán megkerülhetetlen a magyar kormány felelőssége is, mely az elmúlt évek során sem a nemzetközi színtéren, sem a kétoldalú kapcsolatokban semmilyen érdemi nyomásgyakorlással nem élt.

A Jobbik a leghatározottabb fellépésre szólítja fel a magyar kormányt, elvárjuk azt, hogy Magyarország számára a magyar–szlovák kapcsolatokban végre a felvidéki magyar közösség érdekei legyenek az elsődlegesek.

Szávay István, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…