2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Carmina Burana a Sportcsarnokban

A Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Filharmónia Magyarország nagyszabású produkciója a Generali Arénában a zene világnapján.

A zenét illetően sokszor emlegetnek generációs különbségeket a mai huszonéves és az annál idősebb korosztály között.  Mégis van olyan 20. századi alkotás, amelyre idős és fiatal, alternatív és klasszikus stílusú zenekedvelő egyaránt felfigyel és saját „slágerének” tekinti. Ez a kortalan alkotás a Carmina Burana.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar kiemelt küldetésének tekinti, hogy minden korosztályt megszólítson zenéjével és bemutassa a szimfonikus zenekarban rejlő számtalan lehetőséget. Ezért esett a választásunk Carl Orff alkotására, melyet sokan minden idők legnépszerűbb zeneművének tartanak. Szerettük volna, ha a miskolci sportcsarnokban egy vitathatatlanul magával ragadó mű élményében osztozhatnánk Önökkel. Zenekarunk partnerei ebben a nagyszabású produkcióban a hazai élet igazi kiválóságai lesznek: Horváth István, Fodor Beatrix, Wiedemann Bernadett, Haja Zsolt, a Nemzeti Énekkar Antal Mátyás vezetésével, és hogy minden korosztály részt vállaljon a produkcióban, meghívtuk a miskolci Fazekas Gyermekkar ifjú kóristáit is Balásné Molnár Ildikó vezetésével. A koncerten Gál Tamás, zenekarunk új művészeti vezetője vezényel majd.

Carl Orff: Carmina Burana

2014. október 1. 19:00

Miskolc Városi Szabadidőközpont – Generali Aréna

Közreműködők: Fodor Beatrix, Wiedemann Bernadett, Horváth István, Haja Zsolt

Nemzeti Énekkar, Fazekas Gyermekkar

Vezényel: Gál Tamás

Jegyár: 2000 Ft

Jegyek az előadásra szeptember 1-től kaphatóak a Miskolci Kulturális Központ (3525 Miskolc, Rákóczi u. 2., tel.: 46/ 508 844) a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. irodájában (3525 Miskolc, Kossuth u. 3., tel.: 46/ 505 656) A diákok, pedagógusok és nyugdíjasok kedvezményesen, 1700 Ft-ért vásárolhatnak jegyeket. A Népszerű, a Gyöngy és Szezonbérlettel rendelkező hangverseny-látogatóink bérletenként egy darab 500 Ft-os árú jegyet válthatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek