2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
2009. december 21. - Adó-feltöltési határidő

Ismét EVA határidő!

Ismét EVA határidő!December 1-je és 21-e között lehet be- és kijelentkezni.

Az Eva törvény hatálya alá való be- és kijelentkezés a székhely szerint illetékes APEH regionális igazgatóságon tehető meg, egyéni vállalkozó estében a 09T103, társas vállalkozások esetén a 09T203 számú adatbejelentő lapon. Az adatlapok 2009. november 27-től tölthetők le az APEH honlapjáról, valamint 2009. november 30-tól kaphatók kereskedelmi forgalomban. Kijelentkezés esetében az általános forgalmi adókötelezettségre irányuló bejelentést tartalmazó változásbejelentő lapot is csatolni kell. Az adatlapok benyújthatók papíralapon személyesen ügyfélszolgálaton vagy postán keresztül, illetve elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül.

A bejelentkezésre nyitva álló határidő elmulasztása esetén igazolási kérelmet nem lehet előterjeszteni.

Az adózó köteles kijelentkezni, ha 2009. december 20-án nem felel meg az Eva tv-ben meghatározott bármely feltételnek, vagy állami adóhatóságnál, vámhatóságnál, továbbá önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott adótartozása van.

Azon adózóknak, akik a 2009. évben az Eva törvény hatálya alá tartoztak, a feltételeknek továbbra is megfelelnek,és 2010. évben is fenn akarják tartani ezt az adózási módot, nem kell újabb bejelentkezést tenniük

Az Eva törvény hatálya alá a 2010. évre új adózóként bejelentkezhetnek az egyéni vállalkozók, a korlátolt felelősségű társaságok, a szövetkezetek, a lakásszövetkezetek, a végrehajtói irodák, az ügyvédi irodák, a közjegyzői irodák, a szabadalmi ügyvivői irodák, az erdőbirtokosságok, a betéti társaságok, és a közkereseti társaságok, emennyiben az Eva törvényben előírt feltételeket teljesítik.

Fontos változás, hogy 2010. évtől az eva mértéke 30 százalékra emelkedett.

Részletes információk a www.apeh.hu/Adózási információk/Egyszerűsített vállalkozói adó oldalon olvashatók.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…