2024. 08. 5. hétfő

Krisztina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 467 HUF

A DK megyei listája

A Demokratikus Koalíció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében-, ahogy minden megyében- listát állított a 2014. október 12-i megyei önkormányzati választásokra.

A mai napon bemutattuk a listánkat, az első öt listán szereplő Szűcs Erika, Grimon Ákos,  Kocsis György , Majoros László és  dr. Takács András is jelezte Miskolcon, a Megyeháza bejárata előtt, hogy erős képviseletre van szüksége a megye lakosainak.

A Demokratikus Koalíció a B.A.Z. megyei önkormányzati választáson önállóan indul, és az ehhez szükséges választói támogatást megszerezte. A támogató ajánlásokat ezúton is köszönjük.
Jelöltjeink sokféle kort, szakmát, tapasztalatot képviselnek, jól reprezentálják a megyét.

A listaállítással együtt a DK elkészítette rövid politikai-szakmai programját. A közgyűlésben képviselni kívánja a Demokratikus Koalíció alapértékeit, azaz az őszinte szókimondást, az igazi önkormányzatiságot, mint a szabadságjogok egyik fontos megtestesülését, az európaiságot, hogy mint határmegye fűzzük szorosabbra kapcsolatainkat EU tag szomszédainkkal, a foglalkoztatás szempontjából fontos közfoglalkoztatási rendszer eredeti, piac felé forduló szellemiségét és ebből levezethető gyakorlatát.

Különösen fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a megyei önkormányzatnak, mint politikai legitimitással rendelkező testületnek, fel kell vállalni az itt élők érdekvédelmét a kormánnyal szemben is, annál is inkább, mert az önkormányzati intézmények megfinanszírozása helyett azok államosításával ismét másutt, nélkülünk döntenek a sorsunkról.

Arról is beszélni kívánunk, hogy az Orbán kormány felzárkóztatási-támogatási gyakorlata- ígéreteivel szemben- látványosan elégtelen, gazdasági programjai ellehetetlenítik – például a mezőgazdaságban és bányászatban- a legfontosabb megyei fejlesztési elképzeléseket, és bántóan fantáziátlanok a terjedő szegénységre, a népes cigány lakosság problémáira adott válaszai is.

Ha minden úgy folytatódik, mint az elmúlt négy évben, akkor nem fellendülés, hanem a gazdasági-társadalmi problémák súlyosbodása elé nézünk, és folytatódik a leszakadás és az elszegényedés. Noha most bírálunk, készek vagyunk értelmes szakmai vitára és közösen kidolgozott és elfogadott célokért való együttműködésre, amint ez korábban gyakorlat volt a megyei önkormányzatban. Ezért és ezekkel a gondolatokkal, tisztelettel kérjük a választók további támogatását és voksait a Demokratikus Koalíciónak.

A Demokratikus Koalíció megyei listavezetői           

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

127554
Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében Még hogy nem vállalkozó kedvűek a magyar fiatal…

További cikkek