2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ismét hazánkban a cirkusz magasiskolája

Pár nappal ezelőtt jelentették be a szervezők, hogy a legendás Cirque du Soleil Quidam produkciója hazánkba is ellátogat négy előadás erejéig. A Cirque du Soleil társulata különböző előadásaival a csodát és az élményt több mint 100 millió nézőnek vitte már el az öt kontinens több mint 200 országába – a magával ragadó előadásra és sikerre ezek a számok alighanem önmagában is garanciát nyújtanak.

A Quidam 1996 áprilisában debütált Montreálban nagy sátras produkcióként. Azóta a show milliókat nyűgözött le turnéi során mind az öt kontinensen. 2010 decemberében a Quidamúj útra lépett, az elbűvölő előadást már aréna showként mutatták be Észak-Amerikában. A nemzetközi gárda 46 világklasszis akrobatából, zenészekből, énekesekből és néhány különleges karakterszereplőből áll.

A történetben az ifjú Zoé unatkozik; fásult és szótlan szülei nem vesznek róla tudomást. Értelmetlennek érzi mindennapjait. Keresi ,mivel tölthetné ki az életében tátongó űrt, amikor egy képzeletbeli világba csusszan át – a Quidam világába –, ahol olyan karakterekkel találkozik, akik lelke felszabadítására biztatják.

A világhírű társulatot egy húsz fős, utcai előadóművészekből álló csoport alapította 1984-ben; a Cirque du Soleil québeci központú szervezet, amely a legmagasabb szintű artista szórakoztatást nyújtja. A művszeti érték mellett a piaci szempontok terén is „erős” a társulat, a vállalatnak ugyanis jelenleg 4.000 alkalmazottja van, amelyből több mint 1.200 fő artista, a világ 50 különböző országból.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek