2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Elfogás csokor a rendőröktől

Visszajáró rabló palánták

Visszajáró rabló palántákAz iskolarendőri hálózatnak köszönhető, hogy sikerült lefülelni egy gyermekekből álló csoportot, a legfiatalabb 12 éves, akik hónapokon keresztül félelemben tartottak egy 52 éves férfit.

Volt hová fordulnia annak az intézményvezetőnek, aki olyan információkkal bírt, amelyek hozzájárultak egy bűncselekmény sorozat sikeres felderítéséhez. A Hernádnémetiben szolgálatot teljesítő iskolarendőr az időközben értesített kollégáival jutottak el ahhoz az öt gyermekkorúhoz és egy fiatalkorú fiúhoz, akik a gyanú szerint elkövették a terhükre róható csoportosan elkövetett rablást. A nyomozás adataiból kitűnik, hogy a hat fős társaság már két hónapja rendszeresen félelemben tartott egy 52 éves helyi férfit. A gyerekek kezdetben csak kéregettek a sértettől, majd egyre erőszakosabb módon bántalmazták áldozatukat, míg végül késsel fenyegették meg őt, hogy adja át számukra a nála lévő még megmaradt értékeit.

A Miskolci Rendőrkapitányság csoportos rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.

Az 52 éves férfi nem tett feljelentést a rendőrségen a vele történt esetekről. A sértett lakásának környékét a további cselekmények megakadályozása érdekében a helyi körzeti megbízott visszatérően ellenőrzi.

A bűncselekmény nem marad következmények nélkül! A gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ilyen esetekben ugyanis értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt. Ők felülvizsgálják a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket tesznek. Bűnismétlés esetén a rendőrség kezdeményezheti a gyermek védelembe vételét a helyileg illetékes önkormányzatnál, s amennyiben ez nem elegendő, és a gyermekkorú érdekében szükséges a gyermekvédelmi törvény alapján, saját hatáskörben dönt az intézeti elhelyezésről.

 

Információs háttér:

A gyermekek biztonsága igen fontos társadalmi érdek, az elmúlt év tapasztalataira támaszkodva ez év szeptembertől a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye több mint 180 iskolában majd 170 iskolarendőr teljesít szolgálatot. A program célja, többek között az, hogy lehetőség szerint minden általános iskolának legyen egy iskola rendőre, aki közvetlen kapcsolatban van az iskola vezetésével, a diákokkal és a szülőkkel, hogy az esetlegesen felmerülő problémák esetén megoldási javaslatokkal szolgál, illetve intézkedik.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…